De Surinaamse Gemberbier

image

De Surinaamse Gemberbier

Graag uw aandacht voor het volgende:

Het maken van de Surinaamse Gemberbier is een recept die eigenlijk op gevoel gemaakt dient te worden. Het blijven proeven tijdens het maken is noodzakelijk om de gewenste smaak te krijgen, deze is namelijk persoonsgebonden. Het recept dat wij hieronder weergeven is puur een basis. De een gebruikt net iets meer suiker dan de ander, zo ook met het citroenzuur en de amandel extract. Wordt het te zoet wat meer water toevoegen, te zuur wat meer suiker en water toevoegen.

Veel plezier met het maken.

Ca 600 gram Geraspte gember
4-5 Liter Water
Ca 600 Gram Suiker
1 Eetlepel Citroenzuur
Ca 10ML Amandel Extract
6-8 Kruidnagels
Zeef
Kaasdoek
Grote pan, teil of emmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *