Poptji Patu: The Surinam Food Experience

chantal jpg

Welkom bij Poptji Patu: The Surinam Food Experience!

Mijn naam is Chantal Nelstein-Adrianus. Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen en heb een ongekende passie voor de Surinaamse keuken. Na jarenlang als hobbykok op feesten en verjaardagen heerlijke maaltijden verzorgd te hebben, vond ik het in 2016 tijd worden hier officieel mijn werk van te maken. Ik geef workshops, maak tutorials en verzorg heerlijke hapjes op evenementen.

Binnen Europa en voornamelijk Nederland, kennen we de Surinaamse keuken als in Bami, Nasi, Roti en een lekker broodje pom, neemt niet weg dat dit natuurlijk allemaal heerlijke gerechten zijn maar er is zoveel meer dan alleen de gerechten die hierboven genoemd zijn, de Surinaamse keuken bevat zoveel aan authentieke gerechten en naar mijn idee verwaterd dat een beetje. Dit is een van de redenen waarom ik met Poptji Patu: The Surinam Food Experience ben begonnen, De authentieke Surinaamse keuken zoals ik geleerd heb van mijn vader en oma, de keuken die ik aan mijn kinderen en kleinkinderen zal leren, de keuken die mij Chantal maakt en ik ooh zo trots op ben maar ook vooral de keuken van welke ik vindt dat het tijd wordt kennis maakt met jullie. Van soepen tot nagerechten van hapjes tot aan de drankjes… dat is wat ik met Poptji Patu mee wil geven… een stukje authentiek Suriname!

Heel veel Kook en leerplezier!

Chantal